Kako Preklicati Paginacijo V Wordu

Kazalo:

Kako Preklicati Paginacijo V Wordu
Kako Preklicati Paginacijo V Wordu

Video: Kako Preklicati Paginacijo V Wordu

Video: Kako Preklicati Paginacijo V Wordu
Video: Как правильно использовать табуляцию в Word 2024, Marec
Anonim

Oštevilčenje strani se izvede v dokumentih pisarniške aplikacije Microsoft Word samodejno in ne zahteva dodatnih dejanj uporabnika. Ta možnost je v določeni kategoriji ustvarjenih dokumentov morda nepotrebna. V tem primeru je potrebna obratna operacija - preklic oštevilčenja strani.

Kako preklicati paginacijo v Wordu
Kako preklicati paginacijo v Wordu

Potrebno je

Microsoft Word 2003, 2007

Navodila

Korak 1

Zaženite pisarniško aplikacijo Microsoft Word, da izvedete operacijo razštevilčenja strani v izbranem dokumentu in v meniju »Pogled« v zgornji orodni vrstici okna programa izberite element »Glave in noge«. Rezultat bo odprl orodno vrstico »Glave in noge« z območjem za vnos zahtevanega besedila, omejenim s pikčasto črto na vrhu dokumenta, in nadzornimi gumbi (za Microsoft Word 2003).

2. korak

Izberite glavo ali nogo, ki vsebuje številke strani, in določite številko strani (za Microsoft Word 2003).

3. korak

Kliknite gumb Izbriši in zaprite podokno Glava in noga (za Microsoft Word 2003).

4. korak

Zgornji postopek ponovite v vsakem od obstoječih odsekov dokumenta, če je v izbranem dokumentu več odsekov in je nemogoče samodejno odstraniti podelitev strani v vseh odsekih (za Microsoft Word 2003).

5. korak

Z levo miškino tipko kliknite številko strani, ko z ukazom »Številke strani« v meniju »Vstavi« izberete določeno številko v okvirju in ponovite klik na obrobo črte samega okvira. V tem primeru mora biti kazalec v obliki križaste puščice (za Microsoft Word 2003).

6. korak

Pritisnite funkcijsko tipko Del, da izbrišete številko strani izbranega dokumenta Microsoft Word (za Microsoft Word 2003).

7. korak

Izberite element "Glave in noge" v meniju "Pogled" v zgornji orodni vrstici okna programa in pojdite na zavihek "Vstavi" v pogovornem oknu, ki se odpre, da izvedete operacijo brisanja paginacije v izbranem dokumentu Microsoft Word (za Microsoft Word 2007).

8. korak

Kliknite gumb Številka strani in na spustnem seznamu ukazov izberite ukaz Odstrani številke strani, da dokončate postopek čiščenja (za Microsoft Word 2007).

Priporočena: